Dag 15 door fietsen naar Chateaudun
26 juni 2015 - Châteaudun, Frankrijk
Na een goed ontbijt zijn we vanmorgen tegen 09.05 vertrokken. We zijn nog eerst naar de plaatselijke VVVkantoor gegaan voor een stempel in ons pelgrimspaspoort.
vandaag gingen we op pad met als eindbestemming Bonneval. De reis verliep goed. Hier en daar een klimmetje welke ik aardig kon volhouden. Af en toe heb ik gelopen. De temperatuur vandaag was 31 graden. Ik vind het heerlijk als de zon schijnt. Echter, op sommige momenten wordt het fietsen in de felle zon een beetje te warm. Er zat niets anders op dan de schaduw op te zoeken. Ik had over mijn wielrenbroek een legging aangetrokken, omdat ik mijn been openhaal aan mijn fietstrappers tijdens het lopen. Vandaag heb ik in de bosjes mijn legging uitgetrokken. Jan moest op de uitkijk staan.
Tot aan Chartres konden we het st. Jacobsboekje goed volgen. Chartres is een redelijk grote stad en in het boekje werden we van de ene straat naar de andere straat gestuurd. We raakten het overzicht kwijt. Waar is de kathedraal, waar staat het bordje centrum en waar staan de gele bordjes waaraan je kunt zien op welke straatnummer je rijdt. In Chartres was dat niet makkelijk en we hadden geen behoefte aan een urenlange verdwaal partij.
Dus google maps erbij. Welke kant moet je dan op. Is dit het begin of het eind van de straat. Dus Jan ging met zijn telefoon in de hand een eindje fietsen en kijken of het de goede richting was. Als dat zo was dan riep hij mij dat ik ook kon komen. Want verkeerd naar beneden gaan is de goede weg omhoog klimmen (hahahaha, hoe vinden jullie deze waarheid van mij). Uiteindelijk zijn we Chartres uitgekomen met google maps en door de weg te vragen aan personen.
We pakten de draad weer op vanuit het boekje en fietsten door verschillende dorpjes. Tegen 14.45 uur stopten we in Luplante om te lunchen. Regelmatig komt het voor dat het boekje aangeeft dat je in een plaatsje kunt eten en drinken. Echter, kun je daar niet van op aan is onze ervaring omdat de barretjes vaak gesloten zijn. We komen ook vaak door dorpjes waar er helemaal niets is. Als we iemand vragen waar een bar of een super marche is krijgen we meestal te horen: ici no. Gelukkig was het restaurant in Luplante wel open. De eigenaar, zijn vrouw en dochter verwelkomden ons hartelijk. Op de binnenplaats van het restaurant konden we onze fietsen plaatsen. Daar was ook een gedeeltelijk overdekt terras in een bloemen tuin. Het zag er mooi uit.
We bestelden water, bier en cola. Jan vroeg om een sandwich. Dat kon hij krijgen, met ham. Jan vroeg of hij ook fromage had. Ja, dat was er ook. Jan wilde een sandwich met ham en fromage. De man liet een groot stokbrood zien en wij bestelden dat stokbrood in tweeen met ham en fromage. Even later kregen we onze sandwich. Er zat ham en kaas op. Alleen de kaas was een zeer sterk geurende brie. Ik zag Jan wit wegtrekken, want ik weet dat hij niet van brie houdt. Eet je brood op Jan zei ik. Je hebt vandaag nog maar weinig gegeten. Jan zei: ik lust dit niet. Ik vind brie zo stinken. Niet zo zeuren Jan, zei ik. Ik moet offers brengen, jij ook. Toen de man een eindje bij ons uit de buurt was, heb ik de brie van Jan zijn brood weggehaald en in mijn servet weggemoffeld. Toen heeft Jan zijn sandwich opgegeten. Het waren hele aardige mensen. Onze waterflessen vulden ze gratis met koud water. Heel lief vond ik dat. Want water heb je echt nodig onderweg.
Na te zijn bijgekomen vertrokken we tegen 15.15 richting Bonneval. Het werd weer even zoeken omdat er flink aan de wegen wordt gewerkt. Mooie nieuwe wegen, waardoor de route beschrijving niet meer helemaal klopt. Wij dachten dat we een weg gemist hadden en waren terug gefietst. Echter, dat was niet zo. Dus we konden dezezelfde weg nog een keer terugfietsen. Een gedeelte van de route naar Bonneval gaat dus over de snelweg. gelukkig maar een klein stuk.
Tegen half 5 kwamen we Bonneval binnen fietsen. We vonden het hotel uit het boekje al heel snel. Het iss een hotel, bar en brasserie. Dat staat ook nog zo aangegeven op het gebouw. We spraken de ober aan die op het terrasliep en zeiden dat we een kamer wilden bestellen. De ober zei, dat het geen hotel meer is. Het is een bar en brasserie. Ik vroeg of er in Bonneval nog andere hotels waren. De ober zei dat er geen andere hotels meer waren in Bonneval. Dat geloofde ik meteen want de avond ervoor had ik nog op internet gezocht naar hotels en er was geen hotel te vinden in Bonneval.
Ik pakte mijn fles water en de ober bood aan die gratis voor mij te vullen met koud water. Dat was heerlijk.
we besloten dan maar naar Chateaudun te fietsen. Volgens de ober was dat nog maar 13 a 15 km. In Chateaudun zijn er meer hotels. Jan zette de Mio aan en volgens de Mio was het maar 13 km naar het ingetikte adres naar Chateaudun. Een logeeradres uit het boekje. Ik zei nog tegen Jan, weet je zeker dat je nu al de Mio aanzet. Ja zei Jan, de Mio heeft ons toch wel altijd goed gebracht. Ja, dat klopt, goed gebracht, door weilanden, bossen, en vandaag gele graanvelden. Ik zei tegen Jan ik ga niet door een graanveld. Dus google maps erbij en de dichtsbijzijnde weg proberen te vinden uit boekje nr. 1. Je moet je voorstellen, dat we omgeven waren door allleen maar graanvelden. je ziet niemand en komt ook niemand tegen. Smalle landweggetjes, met weinig verkeer. Uiteindelijk kwamen we wel op een weg te staan waar er verkeer was. In de verte kwam er een vrachtwgen aan. Jan maakte een stopgebaar met zijn hand en de vrachtwagenchauffeur stopte met stofwolken net iets voorbij ons. Jan fietste naar hem toe en vroeg de weg naar Chateaudun. We stonden op de goede weg en moesten alsmaar rechtdoor fietsen Ik merkte dat de route bij St. Christopher overeenkwam met het boekje. Dus we pakten de draad weer op vanuit het boekje.
Tegen 18.30 uur kwamen we in Chateaudun aan. Jan belde een adres uit het boekje. Hij kreeg een antwoordapparaat. We stonden bij een informatiebord aan de weg. Op dit bord staan ook hotels aangegeven. Ook het hotel welke Jan inmiddels gebeld had. Alleen had Jan van de receptionist te horen gekregen dat er pas om 20.00 uur iemand aanwezig zou zijn die Engels sprak. Ik zei tegen Jan, we fietsen er gewoon naar toe. Gelukkig was het hotel niet ver. Na ongeveer een kwartier fietsen waren we er. En ondanks dat de jongeman geen Engels spreekt, hebben wij een kamer kunnen huren
Vandaag hebben we ruim 75 km gefietst. We hebben nog ongeveer 110 km te fietsen naar Tours. In Tours gaan we bespreken hoe we onze route verder gaan vervolgen en inplannen.
Morgen gaan we richting Vendome.
We houden contact.
Liefs,
Wendy en Jan
Enneh die prachtige Cruyffiaanse logica begint langzaam tot me door te dringen. Daar lust ik wel páp van!
Groet!
Veel fiets plezier morgen.
Zonnecreme niet vergeten met zoveel zon.
Liefs
Los 4 M's
Jullie zijn al weet op weg.
Gezellige fietstas trouwens.
Blij dat jullie het warme weer lekker vinden, want het zal soms nog wel wat warmer worden.
Hier gaat de temperatuur ook flink omhoog deze week.
Geniet van de tocht.
Groet van Wim en Jaap